Sportsko ljeto 2021.

Tijekom ljetnih praznika Karlovačka športska zajednica organizira besplatne treninge za učenike osnovnih škola. Sportsko ljeto 2021. je predviđeno za svu djecu koja žele isprobati različite sportove i naučiti njihova osnovna pravila uz stručno vodstvo trenera. Zbog trenutne situacije s koronavirusom (COVID-19) treninzi će se odvijati  po uputama i preporukama HZJZ.

Sportsko ljeto održat će se u dva dijela: I. dio od 21.06. do 11.07.2021., II dio od 23.08. do 05.09.2021. godine.

 Čovjek nije predmet – stvar. Stvari se ne kreću. Možemo ih odložiti da stoje, leže ili da sjede. I čovjeka možemo ostaviti da stoji, leži, ali najčešće da sjedi. I to može raditi satima i danima. U vrtiću, školi, fakultetu, na radnom mjestu, u automobilu, pred televizorom….Čovjek radi i sjedi. Onda umoran dođe kući i sjedne da odmori. Ali čovjek nije predmet. Čovjek je živo biće. A kretanje je NEOPHODNO za živo biće.

I postavlja se pitanje u čemu je onda problem?

Problem je u tome što smo zaboravili da je kretanje naša potreba i naša priroda. Način druženja i komuniciranja. Radost. Uživanje. Relaksacija. Osjećaj zadovoljstva. ZDRAVLJE.

A sada, više je nego bitno voditi računa o zdravlju. Bez obzira na trenutnu situaciju oko globalne pandemije, čovjek nikada ne smije klonuti duhom, a ni tijelom. Stoga je od velike važnosti baviti se bilo kojim oblikom kineziološke aktivnosti.

Kineziološka aktivnost je osnovna pokretačka snaga gotovo svih vitalnih funkcija, potiče fizički rast i razvoj, kao i razvoj psihomotoričkog sustava i opće funkcionalne sposobnosti organizma. Nedostatkom tjelesne aktivnosti ugrožene su sve motoričke sposobnosti, kao i opće zdravlje organizma, zato je od velike važnosti svakodnevno odvojiti vrijeme za bavljenje nekim oblikom takve aktivnosti.

Stručnjaci stalno napominju i upozoravaju o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod djece i odraslih kao i benefite koje dobivamo (fizičke i mentalne) bavljenjem bilo kojim oblikom tjelesne aktivnosti. Svakako treba napomenuti da uključivanjem djece u sport, već u najranijoj dobi, oni dobivaju radne navike i samodisciplinu zato što sport pozitivno utječe na razvoj osobnosti te ima pozitivnu ulogu u emocionalnom razvoju djece jer olakšava proces socijalizacije, a to nam sve koristi za stvaranje kvalitetnog društva u kojem živimo.

Danas, u ova teška vremena, kretanje i rekreacija postaju nužnost. Moramo si sami stvoriti uvijete za unapređenje vlastitog fizičkog i psihičkog zdravlja i kvalitete življenja, boriti se protiv depresije i otuđenosti, kako bi što spremniji i sa što manjim posljedicama na naše fizičko i psihičko zdravlje dočekali da se trenutna situacija popravi. A to možemo jedino ako ostanemo tjelesno aktivni.

Zato, ugasite svoja računala, mobitele, igrice i televizore i pridružite se drugoj djeci u SPORTSKOM LJETU 2021.

Raspored treninga:

KŠZ_-_Plakat-Sportsko_ljeto_2021.jpg

Hitova: 831