19. Olimpijski festival dječjih vrtića

Karlovačka športska zajednica pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove godine organizirala je  19. po redu  Olimpijski festival dječjih vrtića koji je okupio više od 300 mališana iz 11 karlovačkih vrtića i to BUBAMARE I CVJETIĆI ŠVARČA, BUBBLESI I TOČKICE RAKOVAC, DUBOVAC, TURANJ I MAHIĆNO,  VJEVERICE RAKOVAC, ZVJEZDICE ŠVARČA, SPORTIĆI 6 - GAZA, ZVJEZDICE – GRABRIK, ISKRICE – GRABRIK, SMAJLIĆI - NOVI CENTAR I GRABRIK, ŠKOLJKICE – BANIJA.

Najuspješniji su bio Sportići 6 iz vrtića Gaza, drugo mjesto osvojili su klinci Zvjezdice sa Švarče, koji su se plasirali na Županijsko natjecanje. Treći su Iskrice iz Grabrika a nagradu za Fair play dobili su klinci Smajlići iz Novog centra i Grabrika.

Mali sportaši na Festivalu su se upoznali sa svim sastavnicama olimpijskih igara - mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem. Natjecali su se u malom nogometu, trčanju na 50 metara i u štafeti 4x25 metara, bacanju lopticu u dalj i skakanju u dalj.

Nositelj projekta je HOO – ured za lokalni šport, izvršni organizator Karlovačka športska zajednica i pokrovitelj Grad Karlovac.

 

DSC 0986DSC 0015

DSC 0930